Sensibilii fotbalului

Motto

Din cele mai vechi timpuri, când lucrurile se desfăşoară în favoarea noastră – chiar şi în afara regulilor şi legilor – ne place liniştea, când însă suntem dezavantajaţi, facem scandal, urlăm, ne punem poalele în cap, chiar dacă avem chiloții în vine.

După o lungă cercetare personală, absolut lipsită de baze științifice am descoperit care sunt cei mai sensibili bărbați din această țară: suporterii celor două echipe de frunte ale Capitalei (Steaua și Dinamo), care mai nou și-au extins iubirea și pe tărâm iberic (Real Madrid și Barcelona). Sunt atât de sensibili încât pot iubi doar echipe care câștigă în linie (mai puțin Dinamo în ultimii ani, suporterii având parte de un binevenit tratament cu umilință), acest scop scuzând toate mijloacele. E greu să susții echipe precum FC Argeș, UTA, Petrolul, U Cluj, Valencia, Rayo Vallecano,  Borussia Dortmund, Kaiserslautern, care mai pierd, mai retrogradează, mai au slăbiciuni omenești . Când ești sensibil nu îți permiți astfel de șocuri. Să îi furi pe cei slabi e firesc. Când adversarul tău direct, din aceeași „ligă”, face acest lucru, evident că e strigător la cer și îți urli indignarea.

Atâta sensibilitate și consecvență mă fac să lăcrimez, deși nu prea am obiceiul să plâng la mormânt străin. Doamnelor, să nu ziceți că nu v-am spus, acum știți unde sunt grupați sensibilii.

PS

Soția e fan Dinamo, dar – din fericire pentru mine – nu este bărbat, cum de altfel nu e nici fata mea, care susține pe Real Madrid.

5 vizitatori online acum
0 vizitatori, 5 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 9 la 12:14 am UTC
Aceasta luna: 25 la 05-10-2018 04:22 am UTC
Acest an: 102 la 02-13-2018 06:58 am UTC
Din toate timpurile: 276 la 01-02-2011 09:45 pm UTC