Minorități

Două mâini legate de corpuri diferite mi-au întins azi nişte fluturași din care aflam că e foarte posibil să îmi pierd copilul pentru că îl vor lua homosexualii. Bună treabă, în acest caz, strict particular, având în vedere că e majoră și fată, cel mult niște lesbiene îmi pot destructura familia. Dar asta e altă discuție.
M-au șocat însă oamenii care apărau familia tradițională. Nu îmi plac termenii următori, dar o să-i folosesc, ca să fie lucrurile clare. Unu era țigan, evident, celălat avea un handicap vizibil la o mână și un picior. Am intrat cu ei în vorbă și i-am întrebat ce îi deranjează. Ambii nu suportă homosexualii și vor să-i stârpească. Nu știam dacă să-i pup sau să-i iau la palme. I-am întrebat dacă nu simt că deschid o supapă care poate elibera un jet menit să-i măture și pe ei mai rapid decât se gândesc. Cum se făceau că nu pricep le-am vorbit deschis. ”Dacă tu te-ai fi născut în Sparta (între timp aflasem că așa a venit pe lume, cu problemele medicale mai sus menționate) pentru că niște oameni au decis prin vot, la naștere ai fi fost aruncat într-o prăpastie, ca să nu afectezi fibra respectivei societăți. Iar tu, i-am zis celui mai brunet,la începutul anilor 40, într-o bună parte din Europa, pentru că faci parte dintr-o minoritate etnică și pentru că o majoritate a votat niște conducători, ai fi ajuns săpun sau cenușă”. Au plecat ușor descumpăniți, dar au continuat să împartă hârtiuțe pline de ură.

Comentarii
Nicolaie Dan

Scrie un comentariu…

Noutăţi

Costin Staicu este la InterContinental Bucharest.

21 minute · București ·

Noroc! Cheers! Prosit!1010Îmi placeVezi mai multe reacţiiComenteazăDistribuie

Comentarii
Nicolaie Dan

Scrie un comentariu…Doar tu poţi vedea această previzualizareiconPromovează această postare cu 81 lei pentru a te adresa unui număr de până la 29.000 de persoane.Mai multe postări

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *