„Teatru? Cine ascultă teatru?”

Dacă nu am mai spus, repet sunt un fel de aspirator de ciudaţi.Cum viața mea se desfășoară între două achiziții semi-inutile pentru restul familiei, acum  încerc să cumpăr o boxă audio portabilă după imbatabilul principiu ”ieftin și bun”. Pe cărările nebănuite ale olx-ului am dat de un domn, care avea ce îmi trebuie mie.

Legăm un scurt dialog, eu insist că vreau să aibă și o gaură în care să-i înfig un stick USB, că mi-ar fi mai comod la audiții. Omul devine bănuitor-suspicios-agresiv și brusc mă întreabă ce vreau să ascult la respectivul difuzor. Ușor surprins, nu-l întreb la rândul meu ce îl freacă grija de pasiunile mele și îi răspund sincer: „Teatru radiofonic”. „Teatru? Cine ascultă teatru? Dacă ai sunat să faci mișto te…și îmi…” …și mi-a închis.

Oameni buni, ascult constant teatru radiofonic de aproape 40 de ani. E chiar așa rău?

2 comments

 1. M-ai ajutat să râd și să zâmbesc, așa de dis-de-dimineață. Mulțumesc!

  Reminder:
  `Deși ai construit un material pentru a zâmbi, totuși, nu te-aș numi „aspirator de ciudați”, cel puțin nu unic. Fiind înconjurați de aceste personaje aproape pretuntindeni, devine puțin probabil să aspirăm și ceva diferit din acest mediu care parcă luptă activ împotriva omeniei.
  Ai văzut multe schimbări la viața ta, nu-i așa? Acum nu foarte mulți ani, bănuiesc că era mult mai ciudat un astfel de caracter, în prezent a devenit surprinzător ca cineva să manifeste atitudini și comportamente autentic pozitive, de care tu pari să dai dovadă prin scris.`

  Poți recomanda o sursă, gen un canal de youtube, pentru a asculta teatru radiofonic? Sau poate un articol pe acest subiect, pentru tinerii doritori? Un punct de reper ar fi apreciat.

  P.S.: Zi bună să ai!

Comments are closed.